Bestellen met papieren acceptgiro

Bestellen met acceptgiro kan al sinds het prille begin van de wereld van virtuele winkels. Al in de tijd van het bestellen via catalogus is acceptgiro een populaire betaalmethode. Met de komst van de webshop is dit niet anders, maar de destijds opkomende betaalmethode iDeal heeft stukje bij beetje populariteit vergaard. Tegenwoordig is iDeal nog steeds een ongekend populaire manier om online betalingen mee te doen.
En het nog altijd toegepaste acceptgiro heeft even een dip gehad, maar is weer tot leven gekomen door de opkomst van het digitaal bestellen met acceptgiro via diensten als Afterpay, Klarna en Buckaroo.

Bestellen met acceptgiro, hoe het werkt

Het proces van bestellen met acceptgiro werkt als volgt: Je vindt wat leuks, klikt vervolgens op de bestelknop en gaat betalen. Je kiest daarbij acceptgiro, of – afhankelijk van de beschikbare methode per winkel – een digitale variant van acceptgiro, zoals Afterpay, Klarna en Buckaroo. Met name het aantal Afterpay winkels stijgt op dit moment enorm. Bij het online bestellen, achteraf betalen doen digitale versies van acceptgiro steeds vaker hun intrede. En met de smartphone kun je zo’n betaling overal doen.

Je bestelling doen

Digitale acceptgiro werkt als volgt: je gaat naar een online winkel waar je kunt bestellen met acceptgiro en kiest voor de acceptgiro betalingsmethode. Vervolgens krijg je een mail met betalingsgegevens, welke jij invult als jij je product hebt ontvangen en je er blij mee bent.
Bestellen met acceptgiro kan nog steeds via de post, hoewel dit met ingang van 1 januari 2019 zal verdwijnen. Maar tot die tijd kun je via Acceptgiro Winkels nog altijd lekker shoppen en achteraf betalen met acceptgiro. Ook per post!

Alle voordelen op een rij

Ten opzichte van andere betaalmethoden is bestellen met acceptgiro een nog groter genoegen voor jou als consument.
Het principe van acceptgiro kent een aantal voordelen ten opzichte van betalingen via bijvoorbeeld iDeal of credit card.
Ten eerste hoef je als klant de webshop niet te vertrouwen, aangezien je als klant eerst je producten thuis krijgt afgeleverd, en daarna pas hoeft te betalen. Dat is met name handig als je kleding achteraf betalen wil, zodat je eerst vrij kunt passen en meten.
Ten tweede heb je wel 14 dagen om de beslissing te maken of je je product wel wilt of niet. En dat terwijl je het aankoopbedrag nog helemaal niet verschuldigd bent. Dat alleen al is reden genoeg om te bestellen met acceptgiro.