acceptgiro bestellen

Groeiende vraag acceptgiro bestellen

Bij steeds meer webshops is het gebruikelijk om artikelen met acceptgiro te bestellen. Het doen van een aanschaf door via acceptgiro bestellen biedt namelijk vele voordelen voor online kopers. Een van de belangrijkste redenen om voor deze betaalmethode te kiezen is omdat dit geen risico’s met zich meebrengt. Indien je een aankoop doet en het product bevalt niet dan kan je het terugsturen zonder dat je hoeft te wachten om je geld retour te krijgen van de webshop in kwestie. Voor webwinkeliers zit er echter wel een keerzijde aan deze betaalmethode.

 

Acceptgiro bestellen populair bij vrouwen

Vooral bij vrouwen is deze manier van betalen erg populair gebleken. De reden dat acceptgiro bestellen zo vaak gebruikt wordt heeft vooral te maken met de branche waarin het gebruikt wordt. Vrouwelijke kleding shoppers hebben immers de traditionele paskamer door de komst van grote webshops zoals Zalando ingeruild voor de slaapkamer. Dit wil zeggen dat vrouwen bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een jurk deze vaak in verschillende maten en kleuren bestellen om thuis te kijken welke het beste bevalt. Wanneer een dergelijke aankoop met ideal gedaan wordt dan zou er voor al deze items vooraf afgerekend moeten worden terwijl er uiteindelijk maar 1 artikel in de kast komt te hangen. Het vervelende is dan dat iemand bij het doen van zo’n aankoop soms op een substantieel bedrag moet wachten nadat de overige items retour zijn gestuurd. Voor dit soort aanschaffen biedt acceptgiro bestellen de uitkomst.

 

Webwinkelier draait op voor de kosten

Acceptgiro bestellen heeft dus zijn voor en nadelen. Voor de koper zijn de risico’s beperkt omdat vooraf geen geld hoeft te worden overgemaakt, Online shops nemen hierdoor dus drempels weg maar maken het voor zichzelf wel lastig. Door te kiezen voor acceptgiro bestellen werk je het onnodig retouren in de hand. Het is wettelijk bepaald dat een consument de mogelijkheid moet hebben om gratis een product terug te sturen indien die niet bevalt. Dit betekend dat de online winkel voor deze kosten moet opdraaien. Vooral in de fashion branche zorgt dit voor extra kosten waardoor de marge op verkopen aanzienlijk slinkt. Acceptgiro bestellen is iets dat we koper bijna eist van een winkel want anders is de stap naar een andere partij zo gemaakt. Om die reden draait de webwinkelier op voor de kosten maar heeft hij eigenlijk geen keuze dan acceptgiro bestellen aan te bieden.

Top Shops

Coolblue.nl Televisiewinkel.nl Bol.com Fietsenwinkel.nl Wehkamp.nl