Afterpay winkels

Kleding bestellen met acceptgiro kun je tegenwoordig het snelst doen met Afterpay. Het is makkelijk, digitaal, en snel betalen zonder gebruik van externe apparaten. Om die redenen komen er dan ook steeds meer Afterpay winkels bij. Momenteel zijn er wel 800 AfterPay winkels in Nederland. Grote partijen zoals Vimodos en The Sting maken er al gebruik van. Acceptgiro Winkels biedt jou een overzicht van de beste Afterpay winkels aan, zodat je comfortabel vanuit je luie stoel online kunt bestellen en achteraf kan betalen.

Werkwijze Afterpay online winkels

Afterpay winkels werken als volgt: Na aankoop wordt een mail naar je gestuurd met een digitaal betalingsformulier. Er zijn dus geen pen en papier meer nodig om achteraf betalen mogelijk te maken. Je betaalt uiteindelijk gewoon door je naam, adres en rekeningnummer in te vullen. Dit gebeurt via DigiAccept, het hart van Afterpay.

En dit kun je zelfs 14 dagen na aankoop nog doen. Dus mocht die ene broek of dat mooie overhemd nou nét niet goed zitten, kun je deze gewoon weer retourneren. Zonder dat je verder gezeur hebt met terugbetaling, want je bepaalt zelf wanneer je betaalt (wel binnen 14 dagen).

Dat betekent niet dat je ongestoord kunt blijven bestellen zonder te betalen. Voor de veiligheid wordt je namelijk gecontroleerd en geregistreerd, net als bij een normale webshop. Op die manier zorgen Afterpay winkels ervoor dat ze geen tweede keer opgelicht kunnen worden, mede door het goede netwerk en de ervaringen van Afterpay.

Wat is afterpay ?

Afterpay is van origine een organisatie die ervoor zorgt dat consumenten achteraf kunnen betalen in webshops middels een digitale acceptgiro. Wat is afterpay voor webshops? Een ideale betalingspartner die ervoor zorgt dat de liquiditeit van de webshop gewaarborgd blijft. Het bedrijf kan namelijk de betalingsverplichting overnemen zodat afterpay winkels de zekerheid hebben dat ze altijd hun geld ontvangen. Een samenwerking aangaan met Afterpay kan zowel voor afterpay winkels als webshop bezoekers een waardevolle toevoeging zijn. Wij raden webwinkels dan ook aan om contact op te nemen met afterpay om de mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

Hoe werkt afterpay ?

Voor de consument spreekt het eigenlijk voor zich. Tijdens het afrekenen kies je voor “achteraf betalen” of “betalen via afterpay” of betalen via acceptgiro. Er worden namelijk nog weleens verschillende termen gebruikt om de betaalmethode te duiden. Tijdens het afrekenen vul je een aantal verplichten velden in in het afreken formulier waarna afterpay een controle uitvoert aloverens ze een betaling bij de aangesloten afterpay winkels accepteren. Hoe werkt afterpay met andere organisaties samen? Om de kredietwaardigheid van webshoppers te bepalen doet het bedrijf een aantal verschillende checks. Zo houden ze zelf het betaalmoraal bij van klanten die in het verleden een transactie hebben gepleegd bij afterpay winkels. Ze controleren het postcode gebied en ook het adres waarop de bestelling afgeleverd moet worden.

Mag iedereen via afterpay betalen ?

Zoals we al eerder aangaven controleert het bedrijf voor het definitief plaatsen van een bestelling of een consument kredietwaardig is en een goed betaalmoraal heeft. Wie mag dan niet via afterpay betalen? Dat zijn doorgaans mensen die eerdere bestellingen niet of veel te laat betaald hebben. Denk daarbij aan het uiteindelijk betalen via een deurwaarder. De controle vindt plaats op basis van de adres gegevens maar ook op basis van de persoonlijke gegevens van de webwinkelier zoals het e-mail adres en telefoon nummer.

Kosten Afterpay winkels

De meeste online winkels rekenen geen kosten voor het gebruik van deze digitale acceptgiromethode. Soms is dit echter wel het geval. Je zal dan tussen de €1 en €10 aan onkosten betalen.

Historie

Het achteraf betalen met Afterpay kan sinds 2005. Sindsdien wist de service steeds meer winkels naar zich toe te trekken om uiteindelijk de leidende achteraf-betaal service te worden.
Afterpaywinkels zijn tot nu toe alleen in Nederland actief, maar er zijn plannen om met de service ook internationaal bereik te creëren zodat elders in Europa ook Afterpay winkels zullen komen.

Waar op te letten bij betalen

Iedereen kan betalen bij afterpay winkels. Toch is het wel goed om te weten dat er enkele regels zijn die je in je achterhoofd moet houden wanneer je deze populaire betaalmethode wilt gebruiken. Zo doet afterpay een aantal controles voordat je in aanmerking komt op te betalen bij afterpay winkels. Zo wordt er gekeken naar je betaal geschiedenis. Oftewel, heb je in het verleden al vaker betaald met afterpay en heb je al deze facturen netjes optijd betaald? Daarnaast vindt er ook een check plaats bij het BKR in Tiel, heel veel mensen in nederland hebben een codering bij het BKR. Deze codering kan je namelijk al krijgen wanneer je bijvoorbeeld een roodstand mag hebben op je betaalrekening. Er bestaan bij het BKR bepaalde coderingen, een roodstand is een standaard codering waar niet naar gekeken wordt. Wanneer je in het verleden vaak rekeningen niet optijd betaald hebt of bijvoorbeeld een telefoonrekening helemaal niet betaald hebt dan kan je dat ook een codering opleveren. Dit soort coderingen kunnen wel weer in je nadeel werken wanneer je wilt betalen bij afterpay winkels. Hou dit soort zaken dus altijd in je achterhoofd als je nadenkt om te betalen via acceptgiro bij de webshop naar keuze.